Design med lys

Lys er som maling. Det er din maling, og hele miljøet er dit lærred. Du kan legge til og trekke farge på enhver overflate ved hjelp av bruk av lys. Hvis du vil oppnå store effekter, skal du lære noen grunnleggende teknikker og kjenne til, hvordan du kan designe ved hjelp av landskapsbelysning.

Oplysning

Dette er den mest almindelige teknikk, der bruges til at belyse vægge, træer, springvand, vandfald og andre gjenstander. Alt du skal gjøre er at montere en belysningsarmatur og rette den opad. Du har også valgt mellom at plassere lyset foran eller bag det objekt, du oplyser.

Du skal dog huske, at du skal lede lyset vekk fra seeren, så blænding forhindres. Med denne enkle teknikk blir stemningen på dette sted, åh så glamourøs på et øyeblikk!

Måneskin

Så du drømmer om å gå i din har med romantisk måneskin, der skinner ned på dig? Med landskapsbelysning kan du ikke oppnå denne effekten! Dette er utvivlsomt en av de vakreste teknikker, der brukes i landskapsbelysning. Det vekkker det naturlige lys fra en fuldmåne, da det filtrerer gjennom trægrene.

Du skal være oppmerksom på, at i denne teknikk sættes belysningsarmatur på selve træet. Derfor skal der utvises ekstra forsigtighed og forsigtighed, spesielt hvis det er dig, der selv installerer belysningen.

Downlighting

Dette er den mest naturlige teknikk som brukes i landskapsbelysning. Dette kan oppnås ved blot at skjule belysningsarmaturerne op i træer; derefter lede lyset ned gjennom bladene og grenene. Du kan også få denne effekten ved at fastgøre armaturer på trelliser, vægge, poolhuse og havekonstruksjoner.

Du kan også downlight din plante og jorddekket sammen med hjelp av høyere armaturer, der er montert på gulvet.

Høy belysning

Denne teknikk brukes ofte til at lyse op i dine landskaber. Fokuspunkter kan være alt fra pergolaer, buske, statuer, springvand eller andre funksjoner på det sted, du vil legge vekt på.

Dette er blot nogle av de almindelige måter, hvorpå du kan designe med lys. Hvad der er godt med at designe med lys er, at du er fri til at eksperimentere uten at skade stedets naturlige skjønnhet. Så gå nå, og se selv de naturlige vidundere, som lyset kan bringe!

Skriv et svar