Dit hjemmekontor – dit hjem, din arbejdsplads – er en dagligdags udfordring. Du er glad og fri her – hej, det er hjemme, og du er stærk og disciplineret – det er dit kontor. Du får det til at fungere – det er en stor balancehandling. Du klarer dig godt et stykke tid, og så begynder stammen at blive vist … Det er tid til dekoration på hjemmekontoret.

Så ser du på dit kontor fra et nyt perspektiv, dine kuppede hænder hviler dit hoved. Ser dit kontor for stramt ud? Har du brug for at forkæle dig selv lidt? Vil du trække din dovne dreng ind her og placere den ved siden af dit vindue, hvor den er dejlig og lys? Du tilbringer to tredjedele af din dag sammen på dit hjemmekontor. Mm … det føles godt. Måske er det tid til at tage det bløde ferskencremetæppe ud, som din mor gav dig på din femogtyvende fødselsdag. Og åh, de dandy, lyse farvede, lavvandede sukkerrørskurve, du fik fra det varme syd, skulle gøre så gode holdere til alle de odds og ender, der rodede dit bord. Nu bliver det for meget, hvis du også bringer dine hyggelige, lyseblå lyserøde puder ind fra din lænestol i soveværelset? Det vil ikke skade at prøve. Dit udsmykning på hjemmekontoret kan virkelig opleve dig og hjælpe dig med at komme ind i rillen.

Eller måske har du været for blød over dig selv, for overbærende, så din cushy indretning får dig til at glide dybere ned i din polstrede rede af en kontorstol. Dit hjemmekontors udsmykning kan tage et signal fra dette.

Du kunne sparke stedet lidt op; har en trimmer, pænere arrangement. Du kan tilføje nogle smarte brugbare kontortabeller, der ikke koster meget. Et prim arkivskab, en elegant penstander, en dapper bordlampe kan få dig til at ryste dig lige ud af din sløvhed. Du kan også rydde op i hjørnerne på dit værelse, trække alle de behagelige, hjemlige knick knacks ud, du har akkumuleret over tid.

Dit udsmykning på hjemmekontoret har meget at gøre med din produktivitet. At lave små ændringer nu og da – justering, omjustering, lysning, blødgøring, tilføjelse af en gnist, renovering – subtile ændringer her og der, gør vidundere med dit humør, og du finder dig selv alt kløe for at begynde at arbejde med det samme. Udgiften er lille, gevinsten er enorm. Du skylder dig selv det.