Lys er ligesom maling. Det er din maling, og hele miljøet er dit lærred. Du kan tilføje og trække farve på enhver overflade ved hjælp af let brug af lys. Hvis du vil opnå store effekter, skal du lære nogle af de grundlæggende teknikker at kende til, hvordan du kan designe ved hjælp af landskabsbelysning.

Oplysning

Dette er den mest almindelige teknik, der bruges til at belyse vægge, træer, springvand, vandfald og andre genstande. Alt du skal gøre er at montere en belysningsarmatur og rette den opad. Du har også valget mellem at placere lyset foran eller bag det objekt, du oplyser.

Du skal dog huske, at du skal lede lyset væk fra seeren, så blænding forhindres. Med denne enkle teknik bliver stemningen på dit sted, åh så glamourøs på et øjeblik!

Måneskin

Så du drømmer om at gå i din have med romantisk måneskin, der skinner ned på dig? Med landskabsbelysning kan du ikke opnå denne effekt! Dette er utvivlsomt en af de smukkeste teknikker, der bruges i landskabsbelysning. Det vækker det naturlige lys fra en fuldmåne, da det filtrerer gennem trægrene.

Du skal være opmærksom på, at i denne teknik sættes belysningsarmatur på selve træet. Derfor skal der udvises ekstra forsigtighed og forsigtighed, især hvis det er dig, der selv installerer belysningen.

Downlighting

Dette er den mest naturlige teknik, der anvendes i landskabsbelysning. Dette kan let opnås ved blot at skjule belysningsarmaturerne op i træer; derefter lede lyset ned gennem bladene og grenene. Du kan også få denne effekt ved at fastgøre armaturer på trelliser, vægge, poolhuse og havekonstruktioner.

Du kan også downlight din plante og jorddækket sammen med stier ved hjælp af højere armaturer, der er monteret på gulvet.

Høj belysning

Denne teknik bruges ofte til at lyse op i dine landskaber. Fokuspunkter kan være alt fra pergolaer, buske, statuer, springvand eller andre funktioner på det sted, du vil lægge vægt på.

Dette er blot nogle af de almindelige måder, hvorpå du kan designe med lys. Hvad der er godt med at designe med lys er, at du er fri til at eksperimentere uden at skade stedets naturlige skønhed. Så gå nu, og se selv de naturlige vidundere, som lyset kan bringe!